Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

A Te történeted rovat

A te történeted

Storytelling

2017. óta arra törekszem az írásaimmal, hogy minden embert megszólítsak. Olyan témakörökben írok, amelyek nemtől függetlenül érinthetnek minden egyes embert. Törekszem arra, hogy a megjelenés, a szavak, a vállalkozásom színei, szimbólumai, az írásaim tartalmai mindenkinek első ránézésre adaptálható formában jelenjenek meg. Ezek a törekvéseim az életem végéig el fognak kísérni. Sokat foglalkozom és dolgozom ezáltal a férfiak mentális életminőségének elősegítésén, hogy a társadalmi megítéltségén képes legyek változásokat kieszközölni, annak megítélésében, hogy egyáltalán nem gyengeség ezzel foglalkozni! Fiús család tagjaként nőttem fel és bevallom, nagyon élveztem a családunk férfi tagjainak egyéniségbeli sokszínűségét. Így a nők mellett a férfiak történeteit is szívesen hallgatom és írom meg.

Gyerekkorom óta írok, és mindig is újságíró, illetve író szerettem volna lenni. A tanulmányaim egyik része ezért szakosodott abba az irányba, másik része pedig részben a lélekbúvárság és életmód felé. Szeretem a történeteket. Az emberek történeteit. Oka, hogy: „empatizálni annyit tesz, mint látni a másik ember szemével, hallani a másik ember fülével, és érezni a másik szíve szerint”. Meghallgatni és, ha úgy adódik megosztani másokkal, amennyiben a történet mesélője is szeretné fantasztikus érzés. A történetmesélés (storytelling) és megosztás (sharing) nálunk családi hagyomány volt apai ágon, ahol négygenerációs családban nőttem fel és hallgathattam végig generációk meséit az életről különböző nézőpontokból, amikor megláttogattuk családjainkat Budapesten és környékén. Ez volt az a meghatározó momentum az életemben, amikor a történetek központi szerepet kezdtek el betölteni az életemben. Ahogy telt az idő és haladtunk előre az időben, adtak ihletet számomra, hogy elkezdjem megírni őket. Megosztani egymással (sharing) saját utunkat, tanulságainkat, meséinket az életünkről nagyban segíthet másoknak bátorrá válni és a változás útjára lépni. A storytelling mára már az egyetemes kommunikációs eszközökön belül, önálló műfajjá nőtte ki magát. Örülök, hogy még az elején bekapcsolódhattam ebbe a műfajba és az elsők között tanulhattam erről az általam legkedveltebb eszközről az egyetemi éveim alatt. Azt érdemes tudni róla, hogy összegzi és felölei nem csupán a szóbeli és írásbeli elbeszélést, hanem a vizuális és digitális történetmesélést is. A storytelling nem csupán történetmesélés, hanem a tények és a szakszerű elbeszélések segítségével hatással lehetek, nem csak az információs társadalomra, hanem a társadalom tágabb rétegeire is.

Mi a Te történeted?

Oszd meg velem és ha van egy lélekrajzi történeted számomra, amelyet szívesen megosztanál velem és másokkal is, akkor megírom más formában, hogy ezzel másoknak is segíthess!

A Hírfolyamban jelennek meg ezek a cikkek, ahogyan eddig is megszokhattátok tőlem és a Stylemagazin Lélekhangok, illetve a Style Men részen.

Kapcsolat:

 andrea.ahorvath@eptestlelek.com

Keresés