Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ön itt jár: Kezdőlap >

Lélek

Lélek

Mentális felkészítés

Még ha úgy is gondolod, hogy a "sors" által kerülsz a lehetőségeid tárházának közelébe, azért ha mélyen belegondolsz, a saját belső fejlődésed nélkül mindez nem történhetett volna meg. Rendkívül tudatos életben is vannak villanásszerű váratlan események, amelyekről tudod, hogy előre elrendezettek, ám mégsem teljesen igazak így összességében, ha ránézel közben önmagadra. Elképzelhető, hogy elsőre véletlennek tűnnek, azonban a saját belső törekvéseid által a változásra eredményeként jönnek létre és léphetsz arra az életútra, kerülhetsz azoknak a lehetőségnek a közelébe, amelyeket te átélhetsz abban az adott "sorsszerű" -nek tűnő pillanatban.
A tudatos életmódváltás része a mentális épség is, így ebben a törekvésben tudok neked segítséget nyújtani, ahol ha szeretnéd én leszek a mentális edződ. 

Kiknek szól ez a szolgáltatás?
Neked szól ez a szolgáltatás amennyiben magánember, élsportoló, versenyző, edző vagy, utánpótlás vagy felnőtt korosztályba tartozol, ha sport és/vagy üzleti karriert szeretnél megtanulni tudatosan párhuzamosan önállóan építeni, ha az életmódváltást szeretnéd egyszerűen csak tudatosabbá tenni, versenyzésed fókuszáltabbá! Egy dologban biztos lehetsz, ebben a képzeletbeli konditeremben, te dolgozol majd, én pedig a kérdéseimmel kísérlek téged a saját edzőtermedben, ha rám esik a választásod készülj fel arra, hogy sokat fogsz dolgozni önmagadon!

Mi az a Lifestyle és Sport coaching pontosan?

A coach angol szó és bár magyarul edzőt jelent, ebben az esetben a személyes képességeket és a meglévő erősségeket azonosítja és fejleszti az ülések során. Rávezet egy olyan önismereti útra, ahol segítve érzed magad a továbblendülésben és a problémák megoldásában. Célja az egészséges, ám nehézségekkel szembenéző saját magukat fejleszteni kívánó emberek kísérése. A coach a coaching során nem ad tanácsokat, hanem elsősorban kérdéseivel, alkalmazott eszköztárával vezeti rá a kliensét (a coachee-t) önnön válaszainak megtalálására, önmaga felépítésére. Emberi kapcsolatainkon keresztül fejlődünk, néha már az önmagában is nagy megkönnyebbülést jelenthet, mikor egy független ember elvárások és ítélkezések nélkül meghallgat minket.

Miért én?

Az elmúlt húsz évben rengeteg munkával sikerült átírni a saját sorskönyvem, teljes szemléletmódot, azaz mindset-et változtatni, teljes életmódot váltani, elölről felépíteni a testi és lelki edzettségi szintem, a nulláról újjáépíteni szinte mindent a megfelelő szakemberek bevonásával! Azonban azt nem lehet figyelmen kívül hagyni, hogy úgymint a sportban a neveltetésemben is erőteljes alapokra építkezhettem, volt hova visszanyúlni, amiért hálás vagyok a családomnak. Így rátudok esetlegesen olyan dolgokra világítani a folyamat során, amelyekre te nem is gondolnál, mert amolyan “out of scope” vagyok és másképp látok dolgokat. 

Tim Gallwey amerikai teniszoktató szerint (aki a coaching lényegéről írt) “a saját fejünkben lévő ellenfél sokkal félelmetesebb, mint a teniszháló túloldalán lévő”. Saját tapasztalatom alapján gondolom úgy, hogy ahogyan a fizikumot úgy egy sportoló mentális edzettségét is fel lehet építeni. Ebben tudok neked segíteni, amennyiben szeretnéd!
A sportélet és az üzleti élet nem áll távol egymástól, így mindkét területen érvényesíthető a coaching folyamata.

Hogyan néz ki a mentális edzés, azaz a sport coahing?

Az első konzultáció ingyenes, amely egy 30-60 perces időtartamú kötetlen online beszélgetés, ahol letisztázzuk a célok beilleszthetőségét és a szimpátia beszélgetés részeként eldöntjük, hogy szeretnénk-e a jövőben együtt dolgozni. Egy coaching folyamat általánosságban  8-10 alkalmas folyamatokra van osztva, ami kosárba tehető szolgáltatás. Ez azért fontos, mert egy folyamatnak van egy személyre szabott íve és ugyanúgy, mint a fizikai edzésterv egyénre tervezett, csak itt nem előre megírt, hanem a folyamat alakulása során megfigyelt az, hogy az adott illető merre halad az üléseken és mire van pontosan szüksége. Elképzelhető, hogy eljössz hozzám egy elakadással, de közben egy teljesen más dolog lapul a háttérben, mint amire elsőre gondolnál. Egy-egy folyamatnak felépített íve van, ahol te dolgozol, én pedig a kérdéseimmel kísérlek a folyamat során.

Mi a különbség a terapeuta és a coach között?

Általánosságban megfogalmazva a terapeuta a múltban történt események megoldására is fókuszálhat (soul), míg a coach főként a jelenre és a jövőre (mind). A terapeuta terápiát tart, míg a coach amennyiben nem pszichológus is egyben, mindsetet fejleszt. Én hiszek a kettő párhuzamos munkásságában, azonban nem minden coach pszichológus, így esetenként szükséges lehet a megfelelő területhez értő szakember bevonására, amelyet saját egyéni döntésed és felelősséged eldönteni!

A párhuzamosságról röviden...

Ahogyan korábban említettem az ÉpTestLélek program bemutatásakor, a mentális felkészítés esetében nem mindegy hogyan valósul meg a párhuzamos munka. A fizikai felkészítéssel ellentétben, a mentális felkészítés esetében módszertani szempontból adódhatnak átfedések, amelyek nehezíthetik a kliens kapcsolódási és követési szempontjait. Ezért mivel én még nem vagyok pszichológus, ám ha a kliens mégis úgy dönt és szeretné, hogy a párhuzamosság mentén haladva dolgozzunk, nekem fontos szempont lesz az adott szakemberrel folytatott konzultáció a kliens beleegyezésével, hogy tudjam milyen módszerek mentén haladnak.

Sportolók esetében kifejezetten a versenyidőszakban, a kognitív terápia alkalmazását kivéve, más terápiák alkalmazása mellett nem vállalom a kliens felkészítését. Ebben az esetben a párhuzamosság  az átfedések következtében összezavarhatják a sportoló mindsetét és negatív irányba befolyásolhatja a teljesítményét. Én ezt szeretném elkerülni, és segíteni a sportolót nem hátráltatni. Így én kifejezetten a versenyző fókuszáltságának erősségét szeretném fejleszteni, erőforrásait felfedezni és erősíteni klönböző eszköztárak alkalmazása mentén.

Én nem tartok terápiát és nem is diagnosztizálok, hiszen nem kompetenciám. 

A coaching folyamat / konzultációk nem helyettesítik a pszichoterápiás munkát. Evészavarok fenállása esetén evészavar- specifikus egyéni terápia mellett vállalom a kliens mentális felkészítését. Az evészavarok diagnózisa nem kompetenciaterületem, ezek kivizsgáltatása és a fenálló diagnózis jelzése a kliens felelőssége.

Hogyan tudok sport & lifestyle & stage art coachingra jelentkezni?

Online és személyes formában is elérhető ez a szolgáltatás. Ahogy említettem az első alkalom ingyenes. Ez a konzultáció nem tartozik az alkalmak közé ezt külön találod, Ingyenes konzultáció néven, amelyet az Értesítés gombra kattintva jegyezhetsz elő. Ezt követően, pedig 5 napon belül felveszem veled a kapcsolatot időpont egyeztetés céljából.

 
Ingyenes konzultáció Ingyenes konzultáció
Az ingyenes konzultációt kizárólag abban az esetben tudod kiválasztani, amennyiben regisztráltál az oldalra. Ezt abban az esetben érdemes választanod, ha eldöntötted azt, hogy szeretnél mentális felkészítésen résztvenni és bejelentkezel a nulladik alkalomra.  Bővebben erről: A mentális felkészítés csomagoknál az úgynevezett nulladik alkalom mindig ingyenes. Egy szimpátia beszélgetésen veszünk részt, te is és én is egyenlő felekként. Ez azt jelenti, hogy mielőtt megvásárolod a teljes csomagot céljaidtól függően (sportoló, művész, életmódváltó) egy megbeszélésen veszel részt, ahol átbeszéljük a céljaidat és annak reális beilleszthetőségét a mentális fejlesztésbe. Egyúttal azt is megbeszéljük ezen az alkalmon, hogy milyen háttérrel érkeztél hozzám és hogyan tudunk a jövőben együttműködni.
Online Online
Lehetőséged van online coachingra jelentkezni, amennyiben vidéken, külföldön vagy időszűkében vagy ezzel könnyítve a mobilis kommunikációt köztünk.
Személyes Személyes
Lehetőséged van személyes coachingra jelentkezni, amennyiben Budapesten vagy annak környékén élsz és nem probléma a városba utazás.
Junior Junior
Korosztályok: (Kiskorú - korlátozottan cselekvőképes) 14 - 16 éveseknek 16 - 18 éveseknek Szabályok: Fontos! 14 év felett ugyan te magad tehetsz nyilatkozatot szerződéskötéskor, de semmisnek bizonyul a szerződés: a törvényes képviselő (szülő) előzetes beleegyezése nélkül!  18 év alatti kliensek esetében a szülő email-es megkeresését kérem / szükséges. Ezt a fizetés alkalmával figyelembe kell venni. Cselekvőképtelen (14 év alatti) kiskorúakkal nem dolgozom együtt!
Rendezés:

Keresés