Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Naplózási technikák

A naplózás az egyik legrégebbi technika az emberiség fejlődésében elég csak a nagyobb költőkre vagy írókra gondolnunk, de a felfedezők vagy a tudósok is előszeretettel alkalmazták. Az emberi elme egy önszervező rendszer, így a megoldáskeresésben a naplózási technikák kifejezetten segítenek. Azáltal, hogy leírjuk gondolatainkat, ötlteinket, konkretizáljuk a céljainkat, elősegítjük egyéni fejlődésünket, lépésről lépésre eljtunk a saját megoldásainkhoz. Az agy azon területeit aktiváljuk ilyenkor, amelyek gyorsan és látványosan harmonizálják önálló fejlődésünket és élénkítik képzelőerőnket. Ha el tudom képzelni, rendszerezni mindezt, akkor képes vagyok rá, de ehhez kell egy részletes terv, illetve tervezés! A szó elszáll és az írás megmarad, ahogy a népszerű közhely mondja - nem véletlen.

Ha leírom, akkor konkretizálom. Amint konkretizálom, a képzeletem is útnak ered. Akit gyerekkorában megtanítottak naplót vezetni, azoknál megfigyelhető a sokkal könnyedebb rendszerben való gondolkodás, felszabadultabb gondolkodás és a sokkal fesztelenebb életminőség. Probléma vs Megoldandó feladat mentalitás. Amit leírok, azt átlátom, átgondolom, felvezetem, visszakeresem, arra emlékszem, azt memorizálom, közben pedig az írás által a laterális gondolkodásom is fejlesztem önállóan, a kreativitásom elősegítem.

Akinek ebben gyermekkorában nem volt része sem baj, mert ez felnőtt korban is elsajátítható. Ha vezeted az étkezési naplódat például, akkor a legapróbb eltérést is észreveheted, ha leírod a gondolataidat egy célokat meghatározó naplóban, rendszerezed gondolataidat, vagy ha írod az edzéseidet egy edzésnaplóban nyomonkövetheted saját fejlődésed útját.

Erre a különböző csomagok részeiként van lehetőséged a szolgáltatások között, hogy megtanuld mindezt, de kérhetsz erre külön konzultációt is, amely során egyeztetjük hogyan is tudod ezt megvalósítan.

Lehetsz sportoló vagy laikus mindenkinek nyitva áll ez a lehetőség.

Az alábbi technikák kapcsán:

-       Étkezési napló

-       Edzésnapló

-       Célnapló

-       Ötletnapló

-       Érzelem- és gondolatnapló

Rendezés:

Keresés