Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Tanulj a lovaktól

Vass György
2024. 02. 29. 13:50:03
Tanulj a lovaktól

Lélekhangok 

Tanulj a lovaktól

Ló-asszisztálta önismereti-, és személyiség fejlesztési foglalkozások

 

 

A lovas önismereti foglalkozások során izgalmas utazásra hívlak téged, ahol megismerheted személyiséged belső mozgató rugóit, megtapasztalhatod, hogyan viselkedsz különböző helyzetekben, megismerheted rejtett képességeidet és előnyt kovácsolhatsz belőlük.

A nyugodt vérmérsékletű – jól tartott – és egészséges lovak olyan érzelmi és érzékszervi környezetet biztosítanak a kliensek számára, amely elősegíti a megnyugvást, belső egyensúly megtalálását és a bizalom kialakulását. A lovak olyan ítélkezésmentes, elfogadó környezetet adnak nekünk, amire más emberek, még a képzett lovasok is ritkán képesek.

A ló továbbá érzelmi intelligenciát, empatikus készségeket is fejleszt. Megtanít bízni a környezetünkben, embertásainkban. Azonnali reakciókat kapunk tőle, szembesít az igazsággal (pl. zaklatott lelkiállapot). Lovasként határozottságra nevel, mert minden határozatlan mozdulatunk és kérésünk a ló számára potenciális veszélyt jelent.

Az egyéni foglalkozás nagyjából 1,5 órás. Ezalatt szituációs gyakorlatokat fogsz végezni. A foglalkozások során olvasok a ló viselkedéséből és visszajelzést adok neked erről. Nagyon érdekes felismerések születnek ebből. Fogod érzékelni azt is, hogy a ló segít kimozdítani az egod körüli ördögi körből, ezzel csökkenti a stresszt. Segít megtalálni a helyedet egy nagyobb egységben, térben. Az egyéni foglalkozás időtartama elegendő ahhoz, hogy egy általad behozott témával dolgozzunk egy biztonságos, védett térben. Az egészséges lovak keresik a közelséget az emberekkel, ezzel megnyitva a klienst a közelség elfogadására, a szeretet és a kapcsolódás iránti vágyakozásra ebben a biztonságos térben.

Az állatok – és közülük is a lovak – megtanítanak minket az összes energia központunk, úgy, mint az érzelmek és a zsigeri megérzések kiegyenlítettebb használatára. Lovak közelében tapasztaljuk, hogy a szív és az énközpont megnyitása nélkül képtelenek vagyunk hatékonyan kommunikálni ezekkel az élőlényekkel, hiszen ők ezekből a – nem szavak formájában közvetített – jelzéseinkből olvasnak. Sokszor arra is rávilágítanak, amikor nincsen koherencia a különböző energia központokból érkező üzeneteinkben, vagyis mást kommunikálunk például a testbeszéddel, mint ami a valódi érzelmi állapotunk.

Félelmek és szorongás leküzdése, energia takarékosság, relaxáció, belső béke és nyugalom megtalálása, megőrzése. Érzelmileg megterhelő időszakok (konfliktusok, gyász, szakítás stb.) lezárása. Energiák mobilizálása az újra kezdéshez. Csak néhány téma azok közül, amikkel lovak közelében dolgozni tudunk.

Gyere, ha érdekel, felkeltettem a kíváncsiságodat! A foglalkozások Őrbottyánban vannak, Bp-től 30 km-re.

 

Vass György

Keresés