Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Hogyan válhatsz webshop tulajdonossá? Vol 2.

Hogyan válhatsz webshop tulajdonossá?   Vol 2.

Lifestyle

Hogyan válhatsz webshop tulajdonossá?

2.rész

 

 

Az első cikk folytatásaként nézzük a második részben, hogyan válhat valaki webshop tulajdonossá. Az előző részben még csak az előkészületek elejénél jártunk: az adatkezelési szabályokra vonatkozó intézkedések kifejtésénél. Érdemes számba venni azt az eshetőséget is, amikor már egy nagyobb adatbázis kezelése hárul ránk, ebben az esetben érdemes egy CRM rendszert is implementálni a webshophoz, hogy biztonsággal tudjuk az adatokat kezelni és rendszerezni. Saját szakmámból kiindulva, amely a vállalatirányítás és a vállalatirányítási rendszerek implementálása, technikai és üzleti folyamatainak átfogó átlátása sokat segített abban, hogy a jogi és könyvelési részeket leszámítva mindent saját magam manageljek. A komplex dolgok mindig is érdekeltek és ez az a terület, amellyel sok évtizedet el lehet szöszmötölni. Továbbhaladva a webshop készítés útján, csak érintőlegesen szedném pontokba a további szabályokat – részletesebb információkért már a konzultációt érdemes választanod:

 

7. Termékek és a webshop működésének bejelentését követően különböző illetékeket és díjakat kötelező befizetni. Bizonyos termékekre szigorúbb szabályok vonatkoznak és magasabb adók.

 

8.  Fizetési eszközök engedélyeztetése egyesével, amelyeket a bankintézetek végeznek. Bankkártyás fizetések esetén a vállalkozás átnézése után, többnyire egy héten belül következik be. Itt a logók kihelyezése nélkül egyáltalán nem engedélyezik az együttműködést.

 

9. Egyéb fizetési eszközök engedélyeztetése például banki átutalások, Paypal, stb.

 

10. Számlázási program implementálása a webshopba.

 

11. Futárszolgálatok. Szerződni azzal a céggel, aki számunkra szimpatikus, illetve a jogszabályok szerint kötelező feltüntetni a vásárlásnál fizikai termékek forgalmazása esetén. Idéntől kötelező a Magyar Postát is megadni opcióként, bár erre vonatkozóan újabb szabályozások léptek érvénybe.

 

12. A webshop formai követelményei, talán a legfontosabbak ezeken felül, amelyek törvény szerint meghatározottak.

 

A kezdés mindig a legnehezebb! Ám ennél sokkal több teendő van egy webshop üzemeltetésével, mintsem az elindításával, a technikai és üzleti folyamatokra még nem is tértem ki, de ha érdekelnek, akkor érdemes a konzultációt választani és többet megtudhatsz minderről.

 

Remélem segített ez a két rész apránként betekintést nyerni az online üzlet világába.

Keresés