Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Hogyan tartsam fent év közben elhatározásaimait és motivációmat?

Horváth Andrea
2024. 01. 06. 17:09:02
Hogyan tartsam fent év közben elhatározásaimait és motivációmat?

Lifestyle

Hogyan tartsam fent év közben elhatározásaimait és motivációmat?

 

 

1.     Priorizálás

Ahelyett, hogy minden feladatot egyszerre és ugyanolyan mértékű fókuszáltsággal próbálnál megvalósítani, állj meg egy percre és végy egy mély levegőt! Tudtad, hogy valójában az emberi agy egyszerre csak egy dologra tud maximálisan fókuszálni? Ha nem, jusson mindig eszedbe ez a mondat! Próbáld meg priorizálni napi szintű feladataidat úgy, hogy leírod őket egy füzetbe vagy egy cetlire. Azáltal, hogy leírod és látod, rendszerbe tudod szedni a feladataidat és könnyebben tudod majd priorizálni őket.

 

2.     Prevenció

A mennyiben mégis megcsúsztál feladataiddal, érdemes megelőzni az őskáoszt és komolyabban szisztematizálni. Életmódváltás esetén, amennyiben kezdőként csöppensz  bele egy új szokásrendszer felépítésébe, feltételezhetően nem automatizált a külső és belső fókuszod rutinos váltakoztatása. Tudnod kell, hogy ez természetes kezdőként! Ezt érdemes megtanulni, addig pedig türelmesnek maradni hiszen nem egyik napról a másikra fog történni.

 

3.     Motiváció

Azt tudtad, hogy rendben van ha hullámzó a motivációd, mintsem konstans? Lépésről lépésre haladva indulsz el a tudatosítás útján, ahol legfontosabb tulajdonságaid a fókuszáltság és a rendszeresség lesz. Ahhoz, hogy kilépj egy rendszertelen életmódból és a hullámzó motivációs szinted ésszerűen tudd kezelni, figyelembe kell venned az előző két lépést és emlékeztetned kell önmagad mindezekre. A külső és belső motivációd mértéke is szabályozhatóvá válik idővel, amikor már tudatosabb vagy és megtanultad ennek fejlesztését.

 

4.    Lélekjelenlét

Elérkezik az az időszak, amikor huzamosabb ideje a komfortzónán kívül tartózkodsz, így bátorságra lesz szükséged továbbhaladni az úton. Erősíti a kitartásod és fokozza a belső motivációdat a bátorság megélése, amelyet pozitív visszacsatolásként jegyez meg az agyad. Ezt a kölcsönösséget a jövőben hasznosítani tudod, amelyhez a későbbiekben vissza tudsz nyúlni. Ez a pozitív élmény, hogy képes voltál kitartani ott fog lebegni végig a fejedben.

 

 

 

Keresés