Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Egészségtudatos életmód az pontosan mit jelent és hogyan csináljam?

Horváth Andrea
2024. 01. 06. 21:08:28
Egészségtudatos életmód az pontosan mit jelent és hogyan csináljam?

Lifestyle

Egészségtudatos életmód az pontosan mit jelent és hogyan csináljam?

 

 

Érezted valaha, hogy ha most nem változtatsz, akkor soha? Van egy jó hírem, ha változást szeretnél, légy te magad a változás! Ennek határideje kötetlen. Mindaddig amíg az elhatározás meg nem születik benned. Bármikor elkezdheted, nem feltétlenül, de sok esetben eseményhez kötve könnyebb ennek rajtja. Az újévi fogadalmakat abszolút lehetséges és érdemes is pozitív irányból megközelíteni, amolyan lelki mentőövként bevetni és rövid távú célkitűzéseid között szerepeltetni.

Légy következetes

Amint megszületett benned az elhatározás, legyen ez akár ma, újévkor, vagy egy hónap múlva. Tarts ki a döntéseid mellett! Tudtad, hogy szokásaink és gondolataink befolyásolják túlnyomórészt az életminőségünket és nem a genetika? Epigenetikával foglalkozó tudósok kutatásai alapján kijelenthető, hogy főként a környezeti hatások befolyáűsolják egészségünket és kevesebb, mint 1%-a genetikai meghatározottságú a betegségeink kialakulásának.

Légy türelmes

Az életmódváltás, amelynek része a gondolataink megváltoztatása is egy hosszabb folyamat. Tekints el a téves üzenetektől, hogy egészségesen lehet élni mindenféle csodamódszerrel vagy csodaszerrel. A valóság az, hogy új szokásaink integrálása nem töürténik meg máról holnapra. Ez mindenképpen egy folyamat része, hiszen benne van a nevében is az, hogy életmódot váltasz épp.

Kitartás és motiváció

A tudatosítás része, hogy sikerélményként tekintesz magára a döntés meghozatalára és annak elkezdésére is, mintegy pozitív visszacsatolásként, amelyhez később vissza tudsz nyúlni az erőforrásaid megerősítéseként. A kezdeti kitartást fokozni fogja a következetességed, amely pedig hatással lesz a kitartásodra is, és ez hat a belső motivációdra. Ez később meghozza a külső motivációid forrását is, amely újabb kitartásra fog ösztönözni!

Erőforrásaid erősítése

Amikor már fogytán van a kitartásod és fáradsz attól, hogy huzamosabb ideig lépsz ki a komfortzónádból, akkor érdemes felfedezni és erősíteni saját belső erőforrásaidat.Mindezek összességének megtanulásához és személkyre szabásához érdemes szakember segítségét kérni, hogy hosszú távon sikereket érhess el!

Keresés