Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

A sikeres mindset lépései

Horváth Andrea
2024. 01. 06. 20:05:37
A sikeres mindset lépései

Lélekhangok

A sikeres mindset lépései

 

 

Önreflexió: Ismerd fel saját erősségeidet és azt is miben szükséges fejlődnöd.

Az önmagunkra való rálátás képessége és annak gyakorlása önmagában is egy kitűnő önismereti út, ahol különböző problematikákat tárhatsz fel önmagad kapcsán. Utazás a lelked legmélyebb pontjaira, ahol megtanulod idővel külső szemmel látni önmagad, amelynek egy magasabb szintje lesz az önreflexió. Az utazás alatt megtalálod és felfedezed erőforrásaidat, amelyeket később tudsz pozitív visszacsatolásként hasznosítani.

 

Vizualizálás: Konkrét elképzeléseid legyenek arról amit el szeretnél érni.

Nem mindenki olyan szerencsés, hogy konkrét céljai és elképzelései vannak az életével kapcsolatosan a kezdetektől fogva. Azonban ezen a téren is lehet fejlődni lépésről lépésre haladva kialakíthatod saját elképzeléseidet és azok megvalósításait. A legjobb az, ha nem mások elképzeléseit veszed alapul, hiszen nem biztos egyezik a te élethelyzeteddel, elképzeléseiddel. Amennyiben elfogadod, hogy nem minden eleve elrendelt és a mindset valójában fejleszthető, akkor látványos előrelépéseid lesznek hosszú távon.

 

Stratégiai Tervezés: A megvalósulás útjára terveid által jutsz el.

Amennyiben mégis eleve konkrét elképzeléseid vannak az élet több területén is, érdemes stratégiai tervezésbe kezdened. Ahhoz, hogy a vizualizálás a megvalósulás útjára lépjen és ne csak vízió maradjon, érdemes terveid által megvalósítani őket. Ügyelni arra, hogy ne csak fejben lebegjen, mint elképzelés. El kezded leírni és rendszerbe szedni.

Megvalósítás & Alkalmazás: Implementáld terveidet és fogadd el a változást.

A megvalósítás útjára lépni, nem egyszerű ám mégis a stratégiai tervezés után szükséges implementálnod elképzeléseidet ahhoz, hogy megvalósuljanak terveid. Amiről kevés szó esik manapság az az, hogy szembe kell nézni az ezt követő változásokkal is. Ez utóbbi, ami a nehezebb és amiről kevés szó esik. Erre is célszerű a különböző forgatókönyveket előre legyártanod, de nem csak fejben, hanem a tervező asztalodon is.

 

Előrelépés: Általános önvizsgálat képessége a folyamatos növekedésért.

A növekedés elérése ahogy látod nem lehetetlen, ám egy elég hosszú folyamat. Az általános önvizsgálatra való képesség nem csak önmagadra nézve hoz fejlődést, hanem mások kiismerésében is. Kapcsolataink által fejlődünk legyen szó jó vagy rossz értelembe vett kapcsolatról.

Keresés