Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

A fizetőeszközök jelentősége a webshopok világában

A fizetőeszközök jelentősége a webshopok világában

Lifestyle

A fizetőeszközök jelentősége a webshopok világában

 

Felmerülhet bennünk a kérdés, vajon miért olyan körülményes a fizetőeszközök integrálása a webshopok és weboldalak világában? Biztosan volt már mindenkinek legalább egy olyan incidens az életében, amikor visszaéltek a bankkártya-adataival, mert a nem megfelelő portálon használta a bankkártyáját. Ezt követően jogtalan fizetési kezdeményezések történtek ugyanezen bankkártyán keresztül pár nappal később, amelyek mögött nem mi voltunk, de a levonások megjelentek az értesítő sms-ek közt. Ám szerencsére azonnal hívta a bank biztonsági rendszerével dolgozó ügyintézője, a fizetés megerősítése érdekében, mert gyanús tranzakciót észlelt a rendszer. Ekkor megnyugszunk, hogy milyen jó a bank biztonsági rendszere és, hogy mögöttünk van egy biztos rendszer.

 

A válasz a kérdésre, ezeken az eseteken keresztül érthetőek talán meg a legegyszerűbben, amikor a másik oldalon vagyunk és más emberek bankkártya-adatai haladnak át a mi felületeinken. Képzeljük el, hogy a weben használjuk a bankkártyánkat és minden egyes ilyen használat lenyomatot hagy a hálón, egy adott oldalon. Ez a lenyomat pedig a legbizalmasabb adatainkat hordozza: a bankkártya-adatainkat. Amennyiben nem biztonságos oldalon használjuk, a megfelelő pénzintézet által nyújtott biztonsági garanciával, akkor igen hamar visszaélhetnek az adatainkkal és pórul járhatunk. Ez az egyik oka annak, hogy szigorúan szabályozzák a weboldalak és webshopok működését.

 

Egyrészt nehogy illetéktelenek kezébe kerüljenek az adataink az általuk kreált oldalakon, másrészt hogy szabályozzák a pénzmozgásokat és ezáltal az oldalak nyomonkövethetőségét. Ez a szabály mind a vásárlónak, mind pedig a szolgáltatónak ad egy biztonságot, de nem utolsósorban a pénzintézet garanciát vállal arra, hogy az oldalunkon biztonságban fizethetnek a vásárlóink és az adataik bizalmasan tárolódnak.

 

Manapság teljesen természetes és életünk részévé vált, hogy szinte minden nyomonkövethető az internet világában egy amolyan lenyomatot hagyva. Ezt a lenyomatot, pedig rendkívül fontos biztonságos közegben hagynunk.

Keresés